de Vormende Hand

Delen
Therapeut(en)
Arja Diepstraten
Telefoon algemeen
06-14755529
Vestiging(en)
Kon. Julianastraat 18
6668 AG Randwijk
Berg en Dalseweg 124
6522 BW Nijmegen
Beschikbaarheid
0-2 weken
Praktijk voor beeldende vaktherapie en rouw- & verliesbegeleiding
  • Rouw & verlies
  • Autisme (ASS)
  • Kinderen van ouders met psychische problematiek (KOPP)

Aanbod

Praktijk de Vormende Hand biedt een veilige plek waar het kind of de jongere gehoord en gezien wordt. Hij of zij onderzoekt met hulp van de therapeut wat nodig is om in het leven beter tot zijn of haar recht te komen. Het gaat er niet om dat de vervelende situaties uit iemands leven verdwijnen, maar dat deze vanuit een groter gevoel van balans benaderd kunnen worden. Die balans ontstaat door (weer) meer grip te krijgen: het verwerken van het verlies of de verliezen, het zichzelf beter leren kennen en te weten hoe in situaties te reageren en/of ermee om te gaan. De situatie is niet te veranderen, wel de wijze waarop iemand reageert of ermee omgaat. Dit onderzoek gebeurt door naast het praten vooral te doen en te ervaren met behulp van beeldende materialen. Dat wat iemand laat zien in het werken met het materiaal is namelijk vergelijkbaar met het dagelijks leven.

Er wordt aangesloten bij de kracht van het kind of de jongere en diens steungroep. Deze wordt daardoor sterker en weerbaarder, zodat hij of zij toekomstige situaties met meer (zelf)vertrouwen aankan. Het aanbod is uitstekend te combineren in samenspraak met andere vormen van ondersteuning en/of hulpverlening. De therapie wordt geboden in Randwijk of Nijmegen en op een andere gewenste locatie.

Specialisme

Het specialisme van praktijk de Vormende Hand ligt op het gebied van kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) en vooral ook daar waar sprake is van autisme (ASS). Een kind van ouders blijft iemand z'n leven lang. Ook autisme blijft een leven lang een rol spelen. Het begrip kind is dan ook breed bedoeld. Bovendien is de praktijk gespecialiseerd in begeleiding van rouw- en verlieservaringen.
Leeftijdsgroep(en)
12-18 jaar
18-25 jaar
4-12 jaar
Taal/Talen
Nederlands
Duits
Kinder- en Jeugdpraktijken Regio Arnhem