Psychologenpraktijk De Wenteling

Delen
Therapeut(en)
Psychologenpraktijk De Wenteling
Telefoon algemeen
026-3827443
Vestiging(en)
Arnhem (per 17 juli 2023)
Velperweg 37
6824 BE Arnhem
026-3827443
Contractgemeente(n)
Arnhem
Doesburg
Duiven
Lingewaard
Renkum
Rheden
Rijnwaarden
Rozendaal
Westervoort
Zevenaar
Beschikbaarheid
0-2 weken
3-4 weken
binnen 2 maanden
Logo Psychologenpraktijk De Wenteling Algemeen
Psychologenpraktijk De Wenteling (Arnhem) is een kleinschalige praktijk voor psychologische behandeling en onderzoek (milde-matige problematiek, Behandeling A2, B en C). Het is een plek waar cli├źnten zich veilig voelen om te werken aan het verminderen van hun klachten.

Aanbod
Wij behandelen kinderen en jongeren (0-18 jaar). Gezamenlijk werken we aan het vinden van oplossingen voor problemen. Hierbij proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van de al aanwezige krachten bij het kind en in het gezin.

Behandeling
Psychologenpraktijk De Wenteling is gespecialiseerd in de behandeling van m.n. internaliserende problemen, zoals (faal)angst, (pre-verbaal)trauma, somberheid/depressie, extreme verlegenheid, eenzaamheid en gebrek aan zelfvertrouwen. Ook kan De Wenteling goed hulp bieden bij gepest worden/zijn, vage lichamelijke klachten (zoals buikpijn, hoofdpijn en vermoeidheid), omgaan met ziekte en dood en opvoedingsvragen. Tot slot kan De Wenteling ondersteuning bieden bij autisme en ADHD.

Er zijn verschillende soorten behandeling mogelijk: het kind alleen, het kind met ouders samen of ouders alleen. Verder bekijken we of het wenselijk is de omgeving (bijv. de school, huisarts of andere hulpverleners) bij de behandeling te betrekken. Een systemische aanpak is vaak erg helpend voor de behandeling.

De soorten therapie├źn die tijdens de behandeling ingezet kunnen worden, zijn cognitieve gedragstherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie, speltherapie, systeemtherapie, ACT4kids, Braingame Brian, opvoedingsondersteuning en psycho-educatie.

Diagnostiek
Wij doen psychologisch onderzoek naar (non-verbale) intelligentie, ontwikkelingsproblemen, ADHD, autismespectrumstoornissen, depressie, angst en trauma. D.m.v. het onderzoek wordt meer zicht gekregen op het functioneren van het kind, worden sterke en zwakkere kanten in kaart gebracht en worden praktische adviezen voor thuis (en eventueel school) gegeven.

Beroepsgroep(en)
GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist
Psycholoog, orthopedagoog, pedagoog
Vaktherapeut, HBO-therapeut, post-HBO-therapeut
Registratie(s)
Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP)
Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Nederlandse Vereniging van pedagogen en Onderwijskundigen (NVO)
Specialisme(n)
ADHD
Angst of dwangproblemen
Autisme spectrum problematiek
Ontwikkelingsproblemen 0-4 jaar
Stemmingsproblemen
Trauma
Verlies en rouw
Leeftijdsgroep(en)
0-4 jaar
12-18 jaar
4-12 jaar
Taal/Talen
Nederlands
Kinder- en Jeugdpraktijken Regio Arnhem