IJKpraktijk

Delen
Therapeut(en)
Holistisch therapeut
Telefoon algemeen
06-42284472
Vestiging(en)
Schuytgraaf
Koperslagersveste 9
6846BE Arnhem
06-42284472
Contractgemeente(n)
Arnhem
Lingewaard
Overbetuwe
Westervoort
Beschikbaarheid
0-2 weken
3-4 weken
Logo Holistisch therapeut IJKpraktijk werkt vanuit een holistische visie en biedt individuele behandeling aan kinderen tussen 6 en 18. Verlengde jeugdhulp is ook mogelijk (tot 23 jaar).
Sessies bestaan o.a. uit visueel gemaakte gesprekken of spel. IJKpraktijk werkt oplossingsgericht, integraal, samen.
Methodieken die worden inzet: mindfulness oefeningen, familie opstellingen (systemisch werken met o.a. ouders/verzorgers/kinderen), opstellingen op tafel en... ouders/verzorgers worden altijd betrokken. We werken praktisch, oplossingsgericht en bieden maatwerk. De middelen die er worden gebruikt variëren van spel, tekenen, gespreksvormen, oefeningen.

Waarvoor kan je bij IJKpraktijk terecht?
Hooggevoeligheid, kinderen met ASS (autisme) of ADD/ADHD, familie opstellingen met het gezin (systemisch werk), omgaan met emoties bang, boosheid, verdriet, rouw en verlies (rondom gezondheid, scheiding,...), moeite om goed bij jezelf te blijven, onzekerheid en graag je unieke kwaliteiten leren inzetten, eigen ‘wijsheid’, maar die niet kunnen delen.

IJKpraktijk werkt ook graag samen met andere zorgprofessionals om kennis te delen en elkaar te informeren. IJKpraktijk biedt daarom ook workshops aan die eventueel op maat gemaakt kunnen worden.
Beroepsgroep(en)
Vaktherapeut, HBO-therapeut, post-HBO-therapeut
Specialisme(n)
Autisme spectrum problematiek
Emotie-regulatie
Gedragsproblemen
Gezinsproblemen
Zingeving en identiteit
Leeftijdsgroep(en)
12-18 jaar
4-12 jaar
Taal/Talen
Nederlands
Engels
Kinder- en Jeugdpraktijken Regio Arnhem