Psychotherapie Praktijk Velp

Delen
Therapeut(en)
klinisch psycholoog
Telefoon algemeen
06-18192555
Vestiging(en)
Emmastraat 24A
6881 SV Velp
06-18192555
Contractgemeente(n)
Arnhem
Duiven
Renkum
Rheden
Westervoort
Beschikbaarheid
binnen 2 maanden
Psychotherapie Praktijk Velp is een kleine, laagdrempelige praktijk voor psychologische en psychotherapeutische behandeling van kinderen, jeugdigen en jongvolwassenen, zowel uit de wijk en de directe omgeving (Velp, Rozendaal, Arnhem, Presikhaaf) als met specialistische hulpvragen uit de regio. De nadruk ligt op behandeling, maar indien nodig wordt uitgebreide diagnostiek verricht.

Werkwijze

Er wordt veel in het werk gesteld om tastbare resultaten te boeken. Daartoe worden vragenlijsten en bewezen effectieve behandelmethoden ingezet zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR, maar ook psychotherapie, visualisatie- en mindfulness technieken. De behandelaar sluit zoveel mogelijk aan bij de persoon van de hulpvrager, diens sterke kanten en diens context. Er wordt samengewerkt met collega's en ketenpartners. Specifieke expertisegebieden zijn angst, trauma en hechting, inclusief pleegzorg- adoptieproblematiek en levensloopproblematiek. Daarnaast is er veel ervaring met cliƫnten met ontwikkelingsstoornissen en/of lichte verstandelijke beperkingen.

Samenwerking

Er zijn goede contacten met huisartsen en gezondheidscentra in de buurt en met een aantal psychiaters. Ik werk samen met de Sterrenberg, met Studio Eigenheid, met Speelruimte Speltherapie in Arnhem- Oost en Therapeuticum Aquamarijn in Klarendal. Er zijn contracten met de meeste zorgverzekeraars voor gespecialiseerde (2de lijn) en generalistische basis GGZ- (1e lijn) behandelingen.
Beroepsgroep(en)
GZ-psycholoog, orthopedagoog-generalist
Klinisch psycholoog, psychotherapeut, psychiater
Registratie(s)
Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP)
Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)
Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie (VKJP)
Specialisme(n)
Angst of dwangproblemen
Emotie-regulatie
Hechtingsproblemen
Stemmingsproblemen
Trauma
Leeftijdsgroep(en)
12-18 jaar
18-25 jaar
4-12 jaar
Taal/Talen
Anders
Frans
Engels
Nederlands
Kinder- en Jeugdpraktijken Regio Arnhem