&NU

Delen
Therapeut(en)
Hester Jansen - Systeemtherapeut
Telefoon algemeen
06-12277940
Website
Vestiging(en)
&NU
Ringallee 78
6891BG Rozendaal
06-12277940
Contractgemeente(n)
Arnhem
Doesburg
Duiven
Lingewaard
Overbetuwe
Renkum
Rheden
Rijnwaarden
Rozendaal
Wageningen
Westervoort
Zevenaar
Beschikbaarheid
3-4 weken
Logo Hester Jansen - Systeemtherapeut Vanaf 2000 ben ik werkzaam in de jeugdhulpverlening. Mijn passie om met gezinnen te werken is in al die jaren alleen maar gegroeid. Ik heb vele mooie, intensieve en uitdagende gesprekken gevoerd met alle gezinnen waar ik mee samengewerkt heb. En niet alleen de gesprekken met de gezinnen maar ook de gesprekken met hun familie en sociaal netwerk. Mensen die voor de gezinnen belangrijk zijn. Van al deze mensen heb ik veel geleerd over wat zij belangrijk vinden in die samenwerking; respect, serieus genomen worden, eigen besluiten mogen nemen en echt nieuwsgierig zijn naar wie zij zijn en wat hun bezig houdt. Ik geloof in de kracht en creativiteit van mensen!

Sinds 2016 werk ik als zelfstandig ambulant gezinsbegeleidster en systeemtherapeut (relatie- en gezinsbegeleidster. In veel gevallen kom ik bij mensen thuis maar ik heb ook een eigen praktijk. Ik ben erg flexibel qua werkdagen en -tijden.
In november 2018 ben ik gestart met de opleiding Emotionally Focused Therapy (EFT) en inmiddels aanvullend getraind EFT therapeut. EFT is een hechtingsgerichte partnerrelatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. EFT is de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief. De basis van EFT is de hechtingstheorie die zegt dat niemand is gemaakt om alleen te zijn.
Aanvullend heb ik de cursus (Attachment Based Family Therapy / Dyadic Developmental Psychotherapy) gevolgd. Deze hechtingsgerichte ouder-kindtherapie is in Nederland in opkomst. De therapie is gericht op het herstel van een veilige hechtingsrelatie van het kind met zijn/haar ouders.

U kunt terecht met vragen rondom verbeteren van de omgang met elkaar, faseovergangen (geboorte, puberteit), verwerken ingrijpende gebeurtenis (echtscheiding, rouw,), probleem/stoornis van gezinslid (ADHD, schoolproblemen), externe stress (problemen op werk, met familie) dan kunt u contact met mij opnemen.
Aanmelding kan via uw huisarts, gemeenteconsulent en u kunt ook rechtstreeks contact met mij opnemen!
Beroepsgroep(en)
Vaktherapeut, HBO-therapeut, post-HBO-therapeut
Registratie(s)
Nederlandse Vereniging voor Relatie-en Gezinstherapie (NVRG)
Specialisme(n)
Echtscheiding
Emotie-regulatie
Gedragsproblemen
Gezinsproblemen
Hechtingsproblemen
Leeftijdsgroep(en)
0-4 jaar
12-18 jaar
18-25 jaar
4-12 jaar
Taal/Talen
Nederlands
Engels
Kinder- en Jeugdpraktijken Regio Arnhem